Liv Signe Sneversy.. Navarsete og Nasjonal Transportplan.

Jeg noterer meg at Liv Signe Navarsete tar opp igjen tråden etter forrige samferdselsminister fra Sogn&Fjordane, Kjell Opseth. Han klarte å blåse tunnel igjennom hver eneste lille fjellknaus mellom Bergen og Molde samt sette opp bru til ethvert sted der ingen kunne tru at nokon kunne bu.  Jeg synes det er latterlig at man som samferdselsminister får lov til å bruke Nasjonal Transportplan som sitt eget politiske sjekkhefte sånn mot slutten av en stortingsperiode. Det vil vel ikke komme som noen bombe om hun gjør et kjempevalg i Sogn og Fjordane. Desverre så vil det være politisk selvmord for andre politikere å kritisere henne for disse prioriteringene og faren ville vært overhengende for en kontring med beskyldninger om ufine insuinasjoner.

Sånn ut over dette så er det trist at man legger opp til en økning i klimagassutslipp fra veitrafikk på mellom 8-20% i perioden 2010-2019 samtidig som man vet at man på globalt nivå må redusere klimagassutslippene med 50% i forhold til 1990 nivå for å nå et 2 graders mål som i seg selv er alt for passivt i forhold til relativt drastiske klimaendringer. Det som er ekstra kjipt er at veitrafikk er på mange måter et sted hvor man har kjempemasse å hente i land som Norge. Mer kollektivsatsing i storbyene og rushtidsavgifter samt park and ride-løsninger er veien fremover, ikke firefelts motorvei gjennom Sogn og Fjordane for  sette det litt på spissen.

Jeg kan være enig i at man skal bruke offentlige midler i en ånd av by og land, hånd i hånd. Det er imidlertid så jævlig kjedelig å se at med en samferdselsminister fra Senterpartiet så blir det mer som land med by i band.  Jeg håper så inderlig at andre fylker vil straffe Senterpartiet når vi snakker september og man står ved valgurnene, sjekkheftepolitikk gjennom NTP er ikke et demokrati som Norge verdig.

Reklamer

Stikkord: , , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: