Nasjonalistparti stiller stortingsliste…

.. Stod det å lese i Aftenposten på nett.  Jaha tenkte jeg, hvilken bananrepublikk er det vi snakker om nå? Til min store forskrekkelse leste jeg at det var i Norge denne begivenheten hadde funnet sted. ( artikkelen i Aftenposten )

Norgespatriotene og dets leder ønsker å stenge Norges grenser for mennesker fra ikkevestlige land, kaste ut mennesker som allerede bor i Norge og legge ned alle moskèer. I en verden stadig mer globalisert og internasjonalisert til det beste for alle, også Ola Nordmann, så vil da Norgespatriotene reversere alle disse prosessene. Norgespatriotene gjør det ganske klart at de ønsker et Norge for nordmenn og en verden skilt av hudfarge og religion.  Da lurer jeg på et par ting. For om man ønsker å skille folk basert på hudfarge og religion så må man vel også som en logisk konsekvens holde adskilt varer og tjenester også? I så fall må Øyvind Heian (leder av Norgespatriotene) parkere bobla han kjører for den er produsert i Mexico. Han må slutte drikke kaffe for den kommer fra Midtøsten, Afrika eller Søramerika. Han må ta av seg klærne han går i fordi de er mest sannsynelig produsert i Sørøst Asia et sted.  Det jeg forsøker si er at segregering, raseskille, proteksjonisme og nasjonalisme er noe piss som hører hjemme i forrige årtusen.

Morgendagen står i globaliseringens navn. Multikulturalisme er veien videre, proteksjonismen er klar for å parkeres på den ideologiske kirkegården. I dag er kebaben mer norsk enn grillpølse i brød. Vi drikker deilig rødvin fra Sør-Afrika og spiser det beste kjøttet fra argentinske okser mens snekkeren fra Polen fikser taket på huset vårt. Vaskehjelpen fra Fillipinene kommer inn døra samtidig som vi er på vei til å besøke bestemor på gamlehjemmet der hun blir pleiet av sykepleiere fra India. Norge er i ferd med å falle sammen dersom vi ikke regner med nye landsmenn som kommer og bosetter seg i Norge. Blant etniske nordmenn har man i dag et fødselsunderskudd. Det fødes for få barn slik at folketallet ville gått ned. Samtidig som det fødes for få barn så blir den gjennomsnittlige befolkningen bare eldre og eldre. Dersom denne utviklingen her får lov til å fortsette så vil vi med tiden oppleve et samfunn hvor flesteparten av oss bor på gamlehjem mens den andre delen av befolkningen er fullt sysselsatt med å pleie den gamle delen av oss. Hva slags samfunn vil det være? Norge trenger arbeidsinnvandring og for meg er det revnende likegyldig om de kommer fra Sverige eller et land langt langt bortenfor så lenge de er kvalifisert til å gjøre jobben.

Jeg vil også få benytte anledningen til å spørre Heian og Norgespatriotene hva de ønsker å gjøre med andre- og tredjegenerasjons nordmenn, født og oppvokst i Groruddalen med norsk pass og avtjent militærtjeneste for konge og fedreland? De er mørk i huden, går i moske for å be til Allah og spiser Halalkjøtt men er også kretsmester i langrenn, elsker isfiske og fjellturer. Skal de sendes ut av landet? Og i så fall til hvilket land?

Humoren må vel være at mange av mine venner som ikke har en ti-generasjoners stamtavle fra Indre Trangvik er langt mer norgespatriot enn hva jeg opplever meg selv å være. Kanskje noe å tenke på for Heian og Norgespatriotene?

Reklamer

Stikkord: , , , , , , , , ,

2 kommentar to “Nasjonalistparti stiller stortingsliste…”

 1. Trond Says:

  Fin Blogg mann. Har lagd den iliknregisteret hos meg.

 2. Mari Says:

  Kjempefint skrevet. Dessuten er det forskjell på kritikk av innvandring, og dyrkelse av høyreekstreme ideologier.

  Jeg tror ikke vi må glemme hvilken fatale konsekvenser rasismen fikk under 2. verdenskrig. Er for at mennesker skal få lov til og være uenig, men mener også at det er viktig og bevisstgjøre faren med ekstremisme.

  Dette gjelder jo selvfølgelig også islam, da man har sett eksreme ytringer fra den kanten, til og med i Norge.

  Men ekstremisme er det viktig og kjempe imot, uansett, så alle mennesker kan ha det bra.

  menneskers verdighet kan ikke rangeres, og det var netopp det som skjedde under 2.verdenskrig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: