Derfor kan ikke Venstre sitte i regjering sammen med FrP.

Jeg håper alle som lurer på hvorfor Venstre har vært så klare på at det er umulig å sitte i regjering med FrP,  så Siv Jensen sin partiledertale i går.

Fra talerstolen får hun seg til å si at Europa trenger energi og at løsningen er å øke utvinningstakten på norsk sokkel. –Hvorfor skal det være galt å tjene penger på å tilby Europa den gassen og oljen de vil ha? Spurte Jensen retorisk. Jo hør nå her, Siv Jensen, jeg skal gjøre det veldig klart for deg hvorfor dette er en veldig dårlig ide. Jordkloden er i ferd med å overopphetes og hele verden, minus FrP, har forstått at dette er menneskeskapte klimaendringer. Fossil energi er den absolutt største bidragsyteren til global oppvarming og en eskalerende klimakrise. Det at Siv Jensen får seg til å si at verden ikke har en klimakrise eller finanskrise men en energikrise, viser hvor blond denne dama er. At hun i tillegg får seg til å foreslå økt oljeutvinning i nye områder som den norske løsningen på energikrisen er bare vanvittig. Det er ingen tvil om at vi vil stå overfor utfordringer innenfor energisektoren men løsningen ligger i fornybar, ikke fossil energi. Derfor kan ikke Venstre sitte i regjering med FrP.

Innenfor samferdsel så vil FrP redusere og fjerne bil- og bensinavgifter. Venstre har gitt osloborgerne månedskort til 550 kr, get the drift? Løsningen er ikke billigere biler og billigere bensin. Løsningen er mer, bedre og billigere tog samt incentivordninger til å velge lavutslippsbiler samt en storstilt satsing på infrastruktur for elbiler og hydrogenbiler fremfor firefelts motorvei mellom Hammerfest og Lindesnes. Løsningen er fornybar energi, ikke fossil energi. Løsningen er mer tog og mindre bil. Derfor kan ikke Venstre sitte i regjering sammen med FrP.

Ikke et FrP landsmøte uten å sparke til mennesker med en annen hudfarge enn Siv Jensens, ei heller denne gangen. FrP snakker som om vi har innvandring til Norge i dag, vel viten om at vi har hatt innvandringsstopp siden midten av 70-tallet. Norge har forpliktet seg internasjonalt gjennom blant annet FN til å ta imot kvoteflyktninger i tillegg til asylsøkere som kommer til Norge og søker om beskyttelse fra drap, folkemord, tortur og voldtekt. Siv Jensen tok til orde for å reforhandle internasjonale konvensjoner, da kan man begynne spekulere hva slags internasjonale konvensjoner hun ønsker å reforhandle dersom FrP kommer i regjering?  Det er ganske klart hva slags syn FrP har på mennesker som kommer fra andre kulturer, og det er ganske klart hva slags syn Venstre har på mennesker som kommer fra andre kulturer. Da Siv Jensen stod på talerstolen og rakket ned på asylsøkere og våre nye landsmenn til stormende jubel fra landsmøtesalen brakte det frem ganske mange rare assosiasjoner i meg. For 70 år siden var det en kortvokst mann med en frekk liten snørrfanger nede i Sentral-Europa som brukte samme retorikk og samme konklusjon. Da hjalp det nok heller ikke at FrP sitt valg av fargebruk med gjennomgående sort/hvitt/rødt automatisk fikk meg til å tenke på et Tyskland under Hitlers ledelse.

Der hvor FrP hater mørkhudede og ignorerer miljøet for å hente ut kortsiktig økonomisk profitt så er Venstre partiet som ser andre kulturer og hudfarger som en berikelse for vårt samfunn. Venstre tar miljøutfordringene på alvor og vil aldri forhandle bort kortsiktig økonomisk profitt for et langsiktig mål om bærekraftig utvikling. Takk Siv, for at du gjorde det så veldig klart for meg og andre hvorfor Venstre aldri, ALDRI kan sitte i regjering med FrP.

Reklamer

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

11 kommentar to “Derfor kan ikke Venstre sitte i regjering sammen med FrP.”

 1. olemt Says:

  Det er bare en ting du glemmer. Verden HAR faktisk en energikrise. Peak Oil burde være kjent for de fleste med meninger om politikk. Også for venstre. Dette er en langt mer alvorlig krise enn «global oppvarming», og så langt ser det ut til at dette fenomenet som er 100% naturlig inntraff i mai 2005. Siden da er forbruket av olje i USA ned med over 20%. Forklaringen på finanskrisen ligger der.

  • torkildstrandvik Says:

   Ja, du har rett. Verden står overfor en energikrise men å si at denne er viktigere enn klimakrisen er rimelig farfetched. Det er ingen tvil om at vi har nådd Peak Oil, det inntraff vel for en stund siden om jeg ikke husker feil. Global Oppvarming er den største trusselen vi står overfor. Nå husker jeg ikke på stående fot hvor mange av jordens befolkning som vil bli berørt dersom havstanden øker bare littegranne.. men vi snakker tresifret antall millioner om ikke over millarden av mennesker som vil bli drevet på flukt, ikke fra krig og terror, men fra havet.. klimaflyktninger. Dersom FrP er så klare på at vi bare skal drite i miljø og pumpe opp så mye olje vi bare klarer, er da FrP også villig til å ta konsekvensen og åpne landegrensene våre for klimaflyktninger?

   Venstre og Frp skiller seg derimot i synet på hvordan man håndterer energikrisen. Venstre mener at overgangen fra fossil til fornybar energi er veien mens FrP ser kortsiktig økonomisk profitt i olje og gass som løsningen, for man skal jo gjerne kjøre store fete og forurensende biler så mye og langt man vil og det skal i tillegg være billig, for frP ønsker jo å redusere skatter og avgifter både på bil og bensin….

   • olemt Says:

    «Klimakrisen» er et oppdiktet fenomen. Det gjorde seg utslag i praktisk politikk nøyaktig på dagen jorden passerte Peak Oil. Politikerne i verden visste at forbruket og veksten i verden ville stoppe opp når Peak Oil kom. Hvilket den har gjort til gagns. Nedgangen i verden er mye større enn selv den største klimanazist kunne drømme om. Vi snakker om tosifret prosentreduksjon i BNP i mange land bare etter de første par årene. Dette fordi man har latt bygge opp en enorm gjeldsgrad. Investeringer er ikke tatt med oppsparte midler, men med lånte midler. Terskelen for hva som er lønnsomt å drive med er gjennom dette blitt mange ganger høyere enn den ellers ville vært. Derfor går selskaper fra rekordoverskudd til konkurs bare i løpet av måneder. Du skal være bra isolert fra verdens realiteter om du mener at en teori som ikke har gitt seg utslag i annet enn kjøligere klima er et større problem enn en høyst målbar depresjon i verdensøkonomien.

    Men noen vil alltid være blinde, og de vil godta å kjøpe klimakvoter for å holde liv i FN og miljøfascistene rundt i verden resten av sine levedager. Beklageligvis for dere har jo utslippskvoter blitt utrolig billig etter hvert. Det kan jo være at markedet innser at det bare er bullshit. For klimakvoter skulle være det nye gullet. Men gull går gjennom taket nå, og klimakvoter har forlengst gått i dass.

    Selv Stoltenbergs «månelanding» med CO2-fri gasskraft er lagt på is. Det er bare preik, og jo fortere folk flest innser det, jo fortere kan man finne løsninger på energikrisen. Fossil energi må fortsatt være lønnsomt om man ønsker å leve på denne planeten og ikke forgå i krig og nød. Men fornybar energi må dessverre også få den hjelpen den trenger for å oppnå lønnsomhet. For begge kan ikke være lønnsomme samtidig.

 2. Morten Aasheim Says:

  Nå må du slutte og tulle. Det er ingen etablert sannhet at klimaendringene er menneskapte. Det blir ikke mer sant om du sier det 1000 ganger. Vi har sett den kaldeste vinteren globalt på 10 år. 0 grader nord i Thailand. Vi får mer Ekstremvær pga varmere klima. Visste du at vær oppstår pga forskjellen mellom kaldt og varmt. Hvis polene hadde blitt varmet opp, så hadde det blitt mindre vær.

  Innvandringsstopp. Kremt. Ærlig talt ikke gjør deg dummere enn det du er. Statistikkene sier vel noe helt annet. Jeg hater ikke mørkhudede, jeg hater den naiviteten Norge har hatt, og måten de unnviker problemene på.

  Lenge leve naiviteten!

  • torkildstrandvik Says:

   hmm IPCC (FNs internasjonale panel for klimakrisen) og andre faginstanser tar jo selvfølgelig feil fordi FrP har googlet frem en eller annen jazzprofessor som trekker det store flertallet av fagfolks konklusjoner i tvil så da er det fortsatt fritt fram med store, billige bensinbiler og avgiftsfri bensin..

   Statistikkene er klare.. 400.000 års tallmateriale sier at man har hatt sykluser av temperatursvingninger, den siste bunnen var i sist istid mens man nå er dobbelt så høyt som man noensinne har vært (tidligere har toppene ligget veldig jevnt). Det å si at dette ikke er menneskeskapte klimaendringer er med all respekt å melde det mest idiotiske jeg noensinne har hørt. DET er naivt det.

   Det er litt sånn at det passer dårlig inn i politikken til FrP å tro at dagens klimakrise er menneskeskapt så derfor kan den selvfølgelig ikke være det…. trist men sant.

   • Morten Aasheim Says:

    Håper du blir litt flau nå. IPCC sin rapport fra 2001 har blitt fulstendig latterliggjort. Hockey Stick grafen var konstruert av en forsker, ja en, ikke 1500 eller noe slikt. Det hele har en politisk agenda, og jeg og mener årsaken kan være Peak Oil. Når flere andre forskere får servert en tallmatriale som ikke er basert på fakta, og signerer på dette for og backe up en rapport, ja da lukter det hele vondt.

    Jeg skulle ønske folk kunne gjøre litt research, og gjøre opp sin egen mening. De fleste folk er dessverre sauer og bare godtar alt som blir servert fra mediene som fakta.

    Søk på feks: CBC – Global Warming Doomsday Called Off

 3. BENTE Says:

  QUSLING HAR fått nytt ansikt i 2009.Venstre har blitt et parti for QUSLINGENE. Gled dere til fremtiden,vi har levd i dette sosialistiske helvete i 50år.Gled dere til fremtiden.

  • torkildstrandvik Says:

   Morsomt at noen fra et parti som bruker logo og farger som gir assosiasjoner til Nazistene med sine sort/hvitt/rødt og røde bannere skal kalle Venstrefolk for Quizlinger.

   Om du referer til et svik mot det borgerlige så er det så langt fra sannheten som det kan få blitt. Venstre vil ha en borgerlig regjering, en borgerlig regjering uten FrP. FrP er det partiet som politisk sett står lengst fra Venstre i flere av våre viktigste saker som innvandring, integrering, rusomsorg og miljø/klima. 🙂

 4. torkildstrandvik Says:

  «Morten Aasheim sier:
  mai 25, 2009 at 5:31 am rediger

  Håper du blir litt flau nå. IPCC sin rapport fra 2001 har blitt fulstendig latterliggjort. Hockey Stick grafen var konstruert av en forsker, ja en, ikke 1500 eller noe slikt. Det hele har en politisk agenda, og jeg og mener årsaken kan være Peak Oil. Når flere andre forskere får servert en tallmatriale som ikke er basert på fakta, og signerer på dette for og backe up en rapport, ja da lukter det hele vondt.

  Jeg skulle ønske folk kunne gjøre litt research, og gjøre opp sin egen mening. De fleste folk er dessverre sauer og bare godtar alt som blir servert fra mediene som fakta.

  Søk på feks: CBC – Global Warming Doomsday Called Off»

  Har nå sett dokumentaren du henviste til og om den er ditt sannhetsvitne så blir jeg litt overrasket over at du går så hardt ut med å forkaste hele klimakatastrofen. Konklusjonen i den dokumentaren gikk i all hovedsak ut på å betvile bakgrunnsinformasjonen og datamodellene brukt til å fremstille påstanden om menneskeskapte klimaendringer. I dokumentaren så ble det blant annet fremsatt påstand om at klimakatastrofen bærer preg av «føre var» prinsippet og at man simpelten ikke har informasjon nok om hvordan jordkloden og alle faktorer fungerer til å lage en eksakt modell og komme med slike påstander. Jeg for min del, og Venstre, forholder oss heller til «føre var» prinsippet når det gjelder klimaendringer. Dersom vi ikke kjenner konsekvensene bør vi forsøke unngå fremprovosere situasjonen.

  Det blir litt sånn som når du sitter med et dataprogram som forteller deg at du kun skal trykkke på denne knappen dersom du vet hva du gjør.. de fleste vil vel være enig i at om man ikke har peiling så gir man faen i å trykke på den knappen.

  Vi kan sikkert bruke resten av våre liv på slå hverandre i hodet med forskjellige forskerrapporter som viser det ene eller det andre, men for meg så er ikke poenget å kjempe om hvem som har lengst duppedings men heller innta «føre var» prinsippet nettopp fordi vi ikke kjenner konsekvensene. Forskjellen på FrP og Venstre i miljøpolitikken ligger i at Venstre ikke er villige til å ignorere muligheten, mens FrP ser kortsiktig økonomisk profitt fremfor langvarige miljøhensyn som det viktigste. Dette er rimelig uforenelige prinsipper og sånn sett sammen med synet på innvandring og integrering så blir det helt umulig å sitte i regjering sammen. 🙂

 5. Frp spiller “innvandrervisa” under valgarrangement. « Torkild Strandvik’s Blog Says:

  […] seansen vitner om Frp sin gjennomgående mangel på gangsyn og anstendighet. Dette er et parti som livnærer seg på fremmedfrykt og sleivspark til de mest vanskeligstilte i […]

 6. Jassmonsteret Says:

  Alltid skal folk snakke stygt om Frp, og lage overskrifter i avisene. Dumme utsagn finnes det overalt, men hva er det politikerne gjør i praksis? FrP sies å være innvandrerfiendtlig pga. noen tvilsomme Frpere, men er ikke samtidig de det partiet som tar opp problemene med innvandringen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: