Frp spiller «innvandrervisa» under valgarrangement.

Det er for meg rimelig patetisk at Frp velger å spille av ”innvandrervisa” under et valgarrangement på torget i Porsanger. Låten er i og for seg morsom og full av ironi den. Låtens opphavsmann sier også selv at den er ment som et ironisk lite spark til en del mennesker som ikke evner å se individer men stort sett omtaler mennesker i grupper.

Det som gjør det hele så latterlig når det gjelder Frp er nettopp det at det er de som blir harselert med og da vitner det om dårlig smak å spille av denne låten. Opp gjennom historien har Frp hele tiden stått for en holdning til flyktninger og asylsøkere som er rimelig annerledes enn de fleste andre politiske partier i varierende grad. Derfor blir det så veldig feil at de velger å bruke denne låten i et valgarrangement.

Låten tar jo for seg mange morsomme elementer som Frp åpenbart ikke forstår. Blant annet omtaler låten ”Ayatollah” som kommer fra Iran. Ayatollah er en hederstittel for høyt rettslærde innenfor sjiaislam og ikke noe egennavn i seg selv, og har du tittelen Ayatollah er det særdeles lite sannsynelig at du skulle være interessert i å søke asyl i Norge for å si det sånn. ”Hakan Sükür” fra Tyrkia er derimot et egennavn. Det er navnet til en av Europas beste fotballspillere gjennom nittitallet som har vært profesjonell fotballspiller i flere av de største lagene i Europa og har sikkert mer penger i banken enn de fleste nordmenn. ”Hong og Kong” fra Vietnam er jo også en morsom harselering med Frp sine åpenbare kunnskapshull da Hong Kong var britisk kronkoloni frem til 1997, da området ble gitt til Kina. Men det er klart Skippagurra er sikkert et mer kjent sted for Frp enn hva Hong Kong er, så hva kan man vente?

Hele seansen vitner om Frp sin gjennomgående mangel på gangsyn og anstendighet. Dette er et parti som livnærer seg på fremmedfrykt og sleivspark til de mest vanskeligstilte i samfunnet.

Reklamer

Stikkord: , , , , , , , ,

6 kommentar to “Frp spiller «innvandrervisa» under valgarrangement.”

 1. frank Says:

  stakkar, stakkar deg…. la meg gjette. du er ung, har i beste fall vært på interrail, lar deg lede av artikler som vg skriver her, er sv ungdom, diskuterer politikk som du har lest deg litt opp på(sosialisisk) ser på de 30% eller hva det nå er, som stemmer frp som dumme, osv osv.

  les artikkelen to ganger til og spør deg selv:var dette noe å skrive om i det hele tatt.

  hvis du fremdeles mener det er du den jeg tror du er – en stakkar liten gutt som ikke har vært mye rundt i verden.

  • torkildstrandvik Says:

   Ja der traff du spikeren på hodet. 🙂 Hadde du tatt deg bryet med å lese «om meg» på bloggen så hadde du ihvertfall fått bekreftet at jeg ikke er sosialist men liberaler. Alderen min er 31 år og passet mitt sier at jeg har vært litt rundt i andre land. Navnet mitt kjenner du også så da er det jo bare å google meg så får du vite mer om meg. Din kommentar sier jo egentlig sitt om hvem og hva du er så har ikke noe spesielt behov for å skrive noe mer svar til deg.

 2. Liberalist Says:

  Vel, dette handler ikke om anstendighet eller mangel på gangsyn. Du har sikkert lest dette på flere steder idag, men jeg tror at man må se på det hele som en ironisk tabbe som muligens ikke var godt gjennomtenkt.

  Har du sett teksten til sangen i det hele tatt? Karl I. Hagen blir også gjort
  narr av i den sangen, ikke bare innvandrere (som du liker å tro at FrP elsker å gjøre narr av)

  Så blir det litt smålig av deg når du nevner «morsomme elementer» som FrP ikke forstår. Det er ikke de som skrev sangen vel..Det blir også litt ‘fjortiss’ av deg når du sier at det er ett parti som livnærer seg på fremmedfrykt. Jeg er innvandrer og har vært aktiv i FrP og aldri følt noe negativt i den forbindelse.

  mvh

  Innvandrer-liberalist

  • torkildstrandvik Says:

   Kommer jo an på hvordan man tolker mobbingen av Carl I. Hagen i sangen, om man selvfølgelig ikke evner å se humoren i hele sangen. Jeg skal ærlig innrømme at jeg har spilt den flere ganger og ler godt fordi den er faktisk morsom, men det er noe med det å spille den sangen der som forfatteren selv også sier at var en ironisering av mennesker som ser på andre i grupper og ikke som individer. Selv om Frp har mange fremtredende politiske talenter med en annen kulturell bakgrunn enn nordmenn flest så skjuler ikke det et faktum som sier at Frp har en streng og på grensen til hjerterå innvandrings og integreringspolitikk. Samtidig så blir Frp lastet med sitt historiske grums a`la Øystein Hedstrøm, Fridtjof F. Gundersen, Snekker Andersen m.fl. fremtredende rasister. Nettopp på grunn av slike ting så burde man i Frp av alle partier være ekstremt varsom med å gjøre slike ting i offentligheten.

   Men det hadde vært morsomt (ærlig og oppriktig) å høre dine betraktninger rundt hvorfor Frp er et liberalistisk parti. I mine øyne er Frp et populistisk parti som tar på seg en ny ideologidrakt for omtrent hver sak de tar stilling til. Frp er i mine øyne et parti som ikke handler ut fra et ideologisk ståsted når man fatter beslutninger i politikken, men utelukkende velger en populistisk løsning fra sak til sak. Riktignok ros til Fpu og Frp for at dere turde ta stilling til aktiv dødshjelp selv om det nok ikke er det mest populære standpunktet å ha i det politiske Norge.

 3. Liberalist Says:

  For det første, FrPs innvandringspolitikk er ikke hjerterå. Nettopp ved å begrense antall innvandrere vil man oppnå en raskere behandlingstid (med mer), slik at man slepper hjerteråe episoder lik Fozia og Abbas som er i asyl i holmlia kirke, eller andre saker hvor mennesker venter i flere år på søknadsbehandling.
  Begrenser man den, vil også tiltakene for intergrering bli bedret, norskoppfølging vil bli mer effektiv, noe som er nøkkelen til å lykkes i Norge.

  Så til ‘del 2’. Jeg går utifra at du vet hva liberalismen som ideologi går ut på, så den trenger ikke å forklares. Det blir litt vanskelig å argumentere mot populismen din, da du ikke har nevnt noen konkrete saker. Men sett bort fra ett fritt marked, så er frihet basis for ideologien når det gjelder etiske/verdispm, noe som blir praktisert.
  Hvis du ser på populisme som en ideologi som søker etter å finne enkle løsninger for folk flest der det er mulig, så er det ikke nedsettende i det hele tatt. Dette momentet er faktisk noe som visse andre partier har glemt, og dermed appelerer kun til en spesiell velgerkjerne.

  Men jeg mener altså at liberalismen vil tjene mennesker flest. Klarer ikke helt å se hvordan du mener at FrP tar på seg en ny ideologidrakt for hver sak som blir tatt stilling til. Isåfall må du komme med noen konkrete eksempler, hvor dette kan drøftes.

  Men dette spørsmålet kan igjen bli overført på ditt eget parti. Ene gangen virker det som dere ideologisk er veldig nærme oss, mens andre ganger er dere nesten å karakterisere som ett slags mini-sosialist parti. Det virker for meg som det er Venstre som har problemer med å finne seg en rød eller blå kåpe, selv om kler dere i grønt på logoen :p
  Jeg vet at dere kaller dere for sosialliberalister, men blir ikke det for mye hummer og kanari? det er jo to ideologier som er totalt mot hverandre!

  Etter der jeg har skjønt, er du positiv til aktiv dødshjelp, noe som jeg ser på som en viktig seier for friheten til individet.

  mvh

  Innvandrer-liberalist

 4. Stian Karlsen Says:

  Nå har jeg laget den norske versjonen av Innvandrervisa mi, «Sangen om nordmenn». Den kan du laste ned gratis her: http://uhort.no/artist/4327 Mvh Stian Karlsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: