Tanker om FrP og uansvarlighet.

Èn ting som slår meg når jeg leser om hvordan de mest velstående i Norge har startet pengegaveaksjon til gode for FrP er hvorvidt dette partiet er for folk flest eller om det er for de aller mest velstående. For historisk sett er det ingen partier i noe land i verden som har klart å være veldig populære både hos de mest velstående, de mindre velstående og alle i mellomsjiktet. Hva er det som får FrP til å klare det som i verdenshistorien vil være unikt?

Norge er i en særstilling, vi har en statsformue som man sjelden har sett sidestykke til. Denne statsformuen vil FrP benytte til å gi skattelette til de rikeste, billigere bensin og billigere sprit som betyr mindre inntekter til staten, samtidig som de vil bruke veldig mye av oppsparte midler til veiprosjekter, sykehjemsplasser, og en hel del andre store prosjekter. Partiet har mange godt utdannede økonomer men allikevel ser de ut til å ha misforstått noen av de enkleste økonomiske prinsipper. Hva skjer om et marked plutselig overøses, jo verdien av varen faller. I dette tilfellet snakker vi om kronekursen, dine og mine penger blir mindre verdt. Det er en grunn til at vi har bred enighet om handlingsregelen i Norge, nettopp for å unngå økonomisk ustabilitet.

Det er ikke smart, det er faktisk veldig dumt, å senke inntektene til staten samtidig som man bruker store deler av oppsparte midler til å finansiere offentlige utgifter. Dette fører det til en økonomisk ustabilitet som på lengre sikt vil være direkte skadelig for den nasjonale økonomien og våre lommebøker. Kanskje kan det være en besnærende tanke å stemme FrP fordi de lover oss alle så mye godt, lavere skatter, billigere bensin, billigere sprit, mer pleie til bestemor, større veier, lengre broer og så videre. Men det kreves faktisk ikke mer enn enkel hoderegning for å forstå at dersom man tjener mindre har man mindre å bruke. Det å ta opp forbrukslån til å finansiere et forbruk man ikke har inntekt til å dekke er heller ikke særlig smart. Dette er i bunn og grunn hva FrP sin politikk går ut på sett gjennom mine øyne.

Reklamer

Stikkord: , , , , , , , , , , ,

Én kommentar to “Tanker om FrP og uansvarlighet.”

  1. liberalist Says:

    Jeg viser til SSB som har gjort beregninger og FrP har tallene på sin side.
    Har du satt deg ned å sett på hvor mye av statens inntekter som faktisk blir brukt på landet?

    For det andre, FrP vil gi skatteletter TIL ALLE, ikke bare rikeste. Men det sier seg selv at prosentvis så vil en rik person (hvor relativt det enn er) få mer i skattelette enn en som tjener mindre. Det har ikke noe med rå-skap å gjøre, men kun matematikk. Det er derfor FrP er for folk flest.

    Norge har en sterk økonomi, og den tåler å få senket ned avgiftene og bygge veier. Jeg stoler nok mer på ssb, enn hoderegningen til både deg og meg, og saken er at hele resten av Europa gjør det samme som FrP har planer om, eneste forskjellen er at europeiske land har ikke råd og må ta opp lån, vi trenger ikke å ta opp noe lån, vi har råd til dette og enda mer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: