Studentene blir sett!

I dagsavisen fredag 17.juli krever studentene, gjennom Norsk Studentunion (NSU) og Studentenes Landsforbund (StL), å bli sett. De henviser til debatten mellom statsråd Tora Aasland fra SV og Høyre-nestleder Jan-Tore Sanner om høyere utdanning som har gått i Dagsavisen gjennom denne uken.

Venstre ser forskning som en forutsetning for ny kunnskap og kritisk refleksjon og for å utvikle frie, tenkende borgere. Vi vil styrke forskningen gjennom økte basisbevilgninger til universiteter, høyskoler og forskningsinstitusjoner. For å hjelpe studenter til å fokusere på studier helt til man er ferdig med siste eksamen så vil Venstre gi studielån og stipend 11 måneder i året. Venstre vil legge til rette for bygging av minst 1000 nye studentboliger per år og fjerne kostnadsgrensen.

En god studiefinansiering og en bedre studentvelferdspolitikk er viktig for å sikre alle den samme adgangen til utdanning og kunnskap. Venstre vil videreføre gratisprinsippet i høyere utdanning. Studenter skal ikke betale skolepenger på statlige universiteter og høyskoler. Studenter som velger privat høyere utdanning må få en del av lånet til skolepenger som stipend. Dette gjelder særlig der tilsvarende utdanning ikke finnes på offentlige institusjoner.

Studenters læringsmiljø er viktige for Venstre, derfor er det også essensielt at vi får på plass en egen lovbestemmelse om læringsmiljø for studenter som inkluderer fleksibilitet ved fødsel eller sykdom hos studenter, samt sikrer forsvarlig fysisk og psykisk arbeidsmiljø.

Ingjerd Lindeland i NSU og Ina Tandberg i StL krever å bli sett. Venstre ser dere, men har dere sett Venstre? Debatten om høyere utdanning bør inneholde andre aktører enn arvtageren til ”hvileskjær”-Djupedal og ”skattelette”-Sanner. 40.000 studentstemmer til Venstre vil kunne tilføre mye innflytelse og riktige prioriteringer i Stortinget den neste fireårsperioden,  spørsmålet er om studentene har sett Venstre?

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

Blogglisten

Reklamer

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: