Ta gata tilbake!

I det siste har overfallsvoldtekter preget overskriftene i byens aviser. Kvinner som menn føler seg utrygge. I helgen var det ekstra mange som deltok i Natteravnenes patruljering, engasjementet er stort og det er kjempebra. Dessverre er dette impulsaksjoner som på sikt ikke vil bidra til å øke tryggheten da det ikke er en kontinuitet i det.

Her må vi politikere bare sørge for å få på plass en pakke med tiltak som faktisk fungerer. Det er helt uakseptabelt at folk ikke skal kunne føle seg trygge i byen. Jeg nekter å være med på at kjæresten min ikke skal kunne gå trygt i byen om natten. Det handler om å ta gata tilbake.

Vi kjenner til de karakteristiske omgivelsene for overfallsvoldtekter, de foregår stort sett i mørke gater hvor det ikke finnes andre mennesker. Derfor må vi så snart som overhode mulig få iverksatt Oslos belysningsplan som sørger for mer lys i gatene. Dette vil gjøre det tryggere å bevege seg ute om natten.

Antallet politifolk i utetjenesten i Oslo har de siste årene gått drastisk ned, dette må vi reversere. Flere patruljerende politifolk er med på å gjøre byen tryggere. Det er noe som er galt når det ansettes stadig flere folk i oslopolitiet, men at dette er folk som sitter på kontor. Det er viktig at man bruker ressurser på å ta de store haiene innenfor kriminalitet, men det kan ikke være slik at dette skal gå på bekostning av tryggheten til den enkelte borger. Det er noe der som skurrer i hodet mitt. Dersom staten ikke er villig til å bruke penger på flere stillinger i utepatruljen i oslopolitiet så får vi heller bidra med kommunale midler til å ansette flere politifolk inntil regjeringen kommer med mer penger til oss.

Inntil vi har fått på plass flere politifolk i gatene så må vi få ansatt kommunale nærmiljøvakter som skal være voksne og ansvarlige mennesker som kan rapportere til politiet om kriminell aktivitet i byen og samtidig være et ansikt i gata for de som går hjem fra byen eller jobben om natten.

Samtidig vil et godt utbredt nattkollektivtilbud gjøre det rimelig og lett å komme seg hjem fra byen eller jobben om natten uten å måtte gå gjennom belastede områder. Venstre har sørget for dagens nattkollektivtilbud i Oslo og vil utvide dette da det har vist seg å være en stor suksess. Det skal være billig og trygt å komme seg hjem.

Skjenketidsbestemmelsene bør også være en del av diskusjonen om trygghet i byen. Dersom utestedene får ha åpent lenger så vil det også være lys og mennesker i gatene lenger utover natten. Dette bidrar til trygghet da overfallsmenn holder seg unna områder hvor det er mennesker og lys i gatene.

Til sist så er det klart at vi som borgere i fellesskap kan bidra til å skape en tryggere by gjennom å være bevisste hva som foregår rundt oss. Det skal ikke være slik at vi unnlater å sjekke hva som skjer om vi hører noe skrike fra et mørkt område. Vi skal heller tilkalle hjelp en gang for mye enn en gang for lite.

Reklamer

Stikkord: , , , , , , , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: